Люис Хамилтън: Макс луд? Всички пилоти сме малко луди, за да правим това

Шампионът във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че няма да губи времето си да се притеснява от евентуална катастрофа с Макс Верстапен, когото нарече „луд“ преди няколко дни, защото ще гони рекордната си осма титла. 

Фетел: Шумахер ще остане най-великият дори и Хамилтън да спечели осма титла

Двамата стартират с равни точки в неделя, но нидерландецът води с 9:8 при победите през сезона, което ще му даде предимство, ако двамата има равни точки и след Гран При на Абу Даби. Битката между Верстапен и Хамилтън бе белязана от общо три удара, като последният от тях бе в Саудитска Арабия миналата седмица. 

Хамилтън не разбира защо Верстапен е спрял така агресивно при инцидента помежду им

„Няма да хабя никаква енергия. Никога не сме мислили, че ще сме рамо до рамо в последното състезание. Направихме страхотна работа напоследък като отбор. Няма да хабим енергия за неща, които са извън нашия контрол“, каза Хамилтън на пресконференцията в четвъртък.

Верстапен: Стюардите ме третират нечестно

След като му бе напомнено, че е нарекъл Верстапен "луд" и "опасен" заради състезанието в Джеда, Хамилтън този път смекчи тона. 

ФИА заплаши Верстапен и Хамилтън със сериозни наказания при нов инцидент в Абу Даби

„Когато сме на състезание, казваме всякакви неща. В момента сме под напрежение, адреналинът скача, емоциите са на ръба. Мисля, че всички пилоти сме малко луди, за да правим това, което правим и да поемаме такива рискове", каза седемкратният първенец.

Тото Волф се надява на чисто състезание в Абу Даби след хаоса в Джеда

Запитан дали вярва, че пилотът на Ред Бул ще кара честно и коректно, Хамилтън каза: „В края на деня вярвам, че всеки ще пилотира така, че да спечели. Бих искал да вярвам, че всеки ще го направи коректно.“

Ред Бул: Искаме да спечелим титлата по правилния начин

Хамилтън добави, че състезанието в неделя ще постави отбора в "непозната територия", а Мерцедес ще се бори да спечели осмата поредна титла при конструкторите.

Мерцедес: Доминацията на Ред Бул в Абу Даби миналата година не значи нищо

„На моменти чувствам, че този сезон е като всеки останал за мен. Винаги започвам от нулата. Ние сме като ловци и започваме да се борим от момента, в който стартираме тренировките. Не се смятам за шампион този сезон, смятам се за човек, който се бори за титлата“, завърши Люис Хамилтън.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти