Рангник: Не се защитавахме добре

Късно снощи Манчестър Юнайтед завърши 1:1 в домакинството си на Йънг Бойс, но спечелената точка бе достатъчна за първото място в групата и класирането в следващата фаза на Шампионската лига. Новият мениджър на тима Ралф Рангник даде шанс на много от играчите, които по-рядко намират място на терена, както и на редица юноши, които направиха своя дебют за клуба. Германецът изтъкна именно тези причини след срещата за постигнатия резултат и начина, по който изглеждаше неговия тим. 

Нестандартен състав на Ман Юнайтед не победи Йънг Бойс, но спечели групата и гледа към елиминациите

“Бях напълно наясно преди мача, че този тим не е играл заедно - не само по отношение на тактиката, но и като отбор. Първият половин час се справихме добре, но дори в него направихме няколко непредизвикани грешки. След като ни изравниха, не се защитавахме достатъчно високо, не бяхме достатъчно активни и можехме да получим още два или три гола. Беше леко дразнещо как допуснахме този гол, защото можеше да изчистим лесно топката. 

Загубихме твърде много топки в първата линия на тяхната преса, но когато успявахме да я преодолеем бяхме винаги опасни. Казах това на играчите преди мача, но те продължаваха да си подават пасове на пет метра и да изчакват топката. Това беше като покана за противника”, заяви след срещата германският наставник.

Още от Футбол свят

Виж всички