Линдельоф: Можем да разчитаме на Де Хеа във всеки момент

Давид Де Хеа е сочен за един от най-добрите вратари в света за момента. Виктор Линдельоф, съотборник на испанския страж в Манчестър Юнайтед, е щастлив, че Де Хеа спечели наградата за номер 1 през ноември. Добрите отношения на и извън терена между двамата футболисти на "червените дяволи" не са тайна за никого в Англия

"Класата му е световна. Сега е най-добър и го доказва във всеки един мач", категоричен е шведският защитник. 

Давид Де Хеа също е изключително доволен от представянето си, въпреки неубедителния за момента сезон за отбора от Манчестър. Националът на Испания печели приза за номер 1 в Юнайтед за първи път след февруари 2018 година. Стражът е един от най-стабилните играчи за "червените дяволи" и има основна заслуга за двете поредни победи през миналата седмица - срещу Арсенал (3:2) и Кристъл Палас (1:0). Де Хеа изненадващо беше предпочетен като номер 1 за миналия месец пред Джейдън Санчо и лидера Кристиано Роналдо. 

"Тук съм, за да помагам на моите съотборници. Винаги се опитвам да правя спасявания в ключовите мигове. Щастлив съм, че мога да допринеса за успехите на тима. Това ми е работата", коментира испанският страж за клубната телевизия на Юнайтед. 

Де Хеа е в Манчестър от лятото на 2011 година, когато беше привлечен с трансфер от Атлетико Мадрид. Младият тогава вратар наследи екипа с номер 1 от Едвид ван дер Сар, прекратил състезателната си кариера след шест силни сезона на "Олд Трафорд". Тогава начело на 20-кратните шампиони на Англия беше легендарният Алекс Фъргюсън. 

"Той е наистина ключова фигура за състава ни. Комуникацията между нас е отлична, на и извън терена. Разбираме се на испански и португалски език. Винаги е готов да поправи всяка грешка в защитата, пази вратата отлично и може да разчитаме на него във всеки един момент. Спасяванията му ни осигуриха доста точки през кампанията", каза още Виктор Линдельоф пред официалния сайт на Манчестър Юнайтед.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти