Петев за Пянич и представянето на босненците в световните квалификации

Селекционерът на Босна и Херцеговина Ивайло Петев обясни, че лично е взел решението да извади един от основните си играчи Миралем Пянич от състава за последния мач от квалификациите срещу Украйна. Пянич наруши режима и бе сниман как се забавлява на нощно парти след загубата от Финландия с 1:3 в събота, която лиши Босна от шансове за бараж за Мондиал 2022. Заради постъпката си Пянич, който носи капитанската лента срещу финландците, изгледа от трибуните загубата от Украйна с 0:2 снощи.

Украйна триумфира в Босна и хвана последния влак за баражите

"Решението да не играе е мое. Говорихме дълго и се разбрахме. Оценявам го като човек и футболист", каза Петев, без да уточнява какво са си казали с Пянич. Българският специалист коментира на пресконференцията след мача, че отборът е направил стъпка напред в световните квалификации, макар че не успя да стигне поне до бараж за класиране на Мондиал 2022.

Пянич скандализира Босна с песни и наргиле преди мачовете

Босна имаше шансове за второто място, но допусна две поредни загуби в последните си два мача (от Финландия с 1:3 и от Украйна с 0:2) и завърши на четвърто място. "След загубата от Финландия в събота бяхме много разочаровани, но мога да поздравя момчетата за желанието и себераздаването в срещата с Украйна. Не заслужавахме да загубим с два гола. Имахме шанс да изравним, но след това направихме груба грешка и ни вкараха втори гол, след което стана много трудно. Трябва да се поучим от грешките си, но като цяло направихме стъпка напред", коментира Ивайло Петев.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти