Трима джудоки ще представят България на Световното за глухи

Френската столица Париж ще бъде домакин на Световното първенство по джудо за спортисти с увреден слух от днес до неделя.

България ще бъде представена от Христо Станойчев (категория до 73 кг), Владимир Марински (до 90кг) и Благой Поповчев (над 100 кг). Тримата заедно с треньора Калоян Колев от вчера са във Франция и чакат жребия за съперниците си.

"Много силна конкуренция ще има на Световното, защото е последен голям турнир преди Олимпийските игри за глухи догодина в Бразилия. Директно ще се класират заелите от първо до осмо място във всяка категория и ние задължително ще гоним квоти и на тримата ни джидусти. Моите цели като старши треньор са да вземем и медали от Париж, защото са отлично подготвени и мотивирани. Огромна благодарност за лагерите от началото на годината, които ни осигури Българска спортна федерация на глухите в България, като последния беше в София и завърши преди три дни. Преди това бяхме и на Белмекен. Момчетата са опитни, познаваме част от съперниците, гледали сме и много видеа , за да достигнем до максимално голямо разузнаване на всеки при 73, 90 и +100 килограмовите. Близо 200 ще бъдат джудистите на Световното първенство, като заявените в категориите на нашите варират между 17 и 20 състезатели", каза старши треньорът Калоян Колев.

На софийското летище българите бяха изпратени с пожелание за успешно представяне от председателя на федерацията на глухите спортисти Николай Бозев.

"Вярвам, че ще дадете максимума от себе си за честта на България. Убеден съм , че сте отлично подготвени и ще спечелите медали. На добър час!", каза Бозев.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти