Гледай на живо

Снежна тренировка за "сините" ден преди гостуването на Царско село

Трима джудоки ще представят България на Световното за глухи

Трима джудоки ще представят България на Световното за глухи

Френската столица Париж ще бъде домакин на Световното първенство по джудо за спортисти с увреден слух от днес до неделя.

България ще бъде представена от Христо Станойчев (категория до 73 кг), Владимир Марински (до 90кг) и Благой Поповчев (над 100 кг). Тримата заедно с треньора Калоян Колев от вчера са във Франция и чакат жребия за съперниците си.

"Много силна конкуренция ще има на Световното, защото е последен голям турнир преди Олимпийските игри за глухи догодина в Бразилия. Директно ще се класират заелите от първо до осмо място във всяка категория и ние задължително ще гоним квоти и на тримата ни джидусти. Моите цели като старши треньор са да вземем и медали от Париж, защото са отлично подготвени и мотивирани. Огромна благодарност за лагерите от началото на годината, които ни осигури Българска спортна федерация на глухите в България, като последния беше в София и завърши преди три дни. Преди това бяхме и на Белмекен. Момчетата са опитни, познаваме част от съперниците, гледали сме и много видеа , за да достигнем до максимално голямо разузнаване на всеки при 73, 90 и +100 килограмовите. Близо 200 ще бъдат джудистите на Световното първенство, като заявените в категориите на нашите варират между 17 и 20 състезатели", каза старши треньорът Калоян Колев.

На софийското летище българите бяха изпратени с пожелание за успешно представяне от председателя на федерацията на глухите спортисти Николай Бозев.

"Вярвам, че ще дадете максимума от себе си за честта на България. Убеден съм , че сте отлично подготвени и ще спечелите медали. На добър час!", каза Бозев.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти