Стивън Кени ще получи предложение за нов договор като селекционер на Ирландия

Селекционерът на националния отбор на Република Ирландия по футбол Стивън Кени ще получи нов договор в следващите седмици, съобщава вестник "Сънди Таймс". За да стане това факт, единственото условие е ирландците да не загубят от Люксембург като гости в последния си мач през ноември. Другата квалификация през следващия месец е с Португалия и за нея не се поставят каквито и да било цели. 

Журналистът Марк Тиги заяви, че и двете страни не бързат в реализирането на тази стъпка, тъй като федерацията не се страхува, че ще загуби специалиста. Ако се стигне до нов контракт, той ще обхваща квалификациите и евентуално класиране за Евро 2024, както и участието в следващия турнир за Лигата на Нациите. Самият Кени винаги е казвал, че основната му цел е да класира отбора за Европейското през 2024 и работи за това. 

Република Ирландия се представя доста неубедително в група А по пътя за Мондиал 2022. "Детелините" са предпоследни, като зад тях е само Азербайджан и отдавна са изпуснали всички шансове за класиране. За първото място спорят Португалия и Сърбия, а 3-и е Люксембург.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти