Стивън Кени ще получи предложение за нов договор като селекционер на Ирландия

Стивън Кени ще получи предложение за нов договор като селекционер на Ирландия

Селекционерът на националния отбор на Република Ирландия по футбол Стивън Кени ще получи нов договор в следващите седмици, съобщава вестник "Сънди Таймс". За да стане това факт, единственото условие е ирландците да не загубят от Люксембург като гости в последния си мач през ноември. Другата квалификация през следващия месец е с Португалия и за нея не се поставят каквито и да било цели. 

Журналистът Марк Тиги заяви, че и двете страни не бързат в реализирането на тази стъпка, тъй като федерацията не се страхува, че ще загуби специалиста. Ако се стигне до нов контракт, той ще обхваща квалификациите и евентуално класиране за Евро 2024, както и участието в следващия турнир за Лигата на Нациите. Самият Кени винаги е казвал, че основната му цел е да класира отбора за Европейското през 2024 и работи за това. 

Република Ирландия се представя доста неубедително в група А по пътя за Мондиал 2022. "Детелините" са предпоследни, като зад тях е само Азербайджан и отдавна са изпуснали всички шансове за класиране. За първото място спорят Португалия и Сърбия, а 3-и е Люксембург.

Още от Футбол свят

Виж всички