Чили се върна в играта с втора поредна победа

Чили запази шансове да се класира за Мондиал 2022, след като разгроми с 3:0 Венецуела в мач от 12-ия кръг на квалификациите в зона КОНМЕБОЛ. Отборът на Мартин Ласарте записа втори пореден успех и с 13 точки е на 6-о място в класирането. Венецуела е на дъното с едва 7 точки.

Опитните бойци Алексис Санчес, Артуро Видал и Гари Медел бяха в основата на победата на домакините, макар никой от тях да не вкара гол. В състава на Венецуела титуляр беше бившият футболист на ЦСКА - София Адалберто Пеняранда, който през този сезон носи екипа на Лас Палмас.

В 18-ата минута Алексис Санчес центрира от корнер, а Ерик Пулгар беше най-добре пласиран в наказателното поле и с глава даде преднина на Чили. Вторият гол падна по същия начин - Алексис изпълни корнер към далечната греда, а Пулгар наказа невниманието на венецуелските бранители и покачи на 2:0.

След почивката нищо не се промени. Интригата изчезна окончателно в 73-ата минута, когато нападателят на Блекбърн Бен Бреретон излезе на добра позиция и технично преодоля вратаря на гостите Вилкер Фаринес. Венецуела можеше да стигне до почетен гол, но Калудио Браво парира изстрел на Фернандо Аристегета.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти