Основен защитник се завръща за Белгия след прекаран коронавирус

Белгийският защитник Тоби Алдервейрелд заяви, че наскоро се е заразил с коронавирус, но ще играе за страната си на турнира за финалната четворка на Лигата на нациите. 32-годишният футболист, който се присъедини към катарския клуб Ал Духайл от Тотнъм, се върна в Белгия през последните няколко седмици и се възстановяваше. 

"Наскоро имах коронавирус. Не знам как се заразих. Това се оказа трудно като спортист, защото губиш голяма част от формата си. Ето защо пътувах до Белгия рано, за да се подготвя физически за този турнир. За щастие съм ваксиниран, в противен случай можеше да пострадам още повече и възстановяването ми щеше да отнеме още повече време", заяви Алдервейрелд

Белгия се изправя срещу Франция на полуфиналите в Торино в четвъртък, а в другата среща сили ще мерят Италия и Испания, които се срещат в сряда. Финалът ще се играе в неделя, като ще има мач за третото място. 

Лукаку: Искам трофей с Белгия и това ме мотивира

Алдервейлд каза, че сега е в добра кондиция и е уверен, че ще може да играе и в двата мача от Лигата на нациите. 

"Наистина очаквам с нетърпение да играя срещу Франция. Искаме да покажем, че можем да спрем момчета като Антоан Гризман и Килиан Мбапе. Ще направим всичко възможно, за да спечелим Лигата на нациите", завърши бранителят.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти