ЦСКА (М) и Краснодар взаимно се неутрализираха

ЦСКА (Москва) не успя да победи гостуващия Краснодар в дербито от 10-ия кръг на руската Премиер лига. Двубоят в столицата завърши 0:0, от което най-доволни са в лагера на шампиона Зенит. Питерци имат преднина от 6 точки пред двата тима и мач по-малко. 

С най-голяма заслуга за равенството беше вратарят на "биковете" Матвей Сафонов, който направи серия важни спасявания. В края на мача гостите претендираха за дузпа, след като Игор Дивеев докосна с ръка топката в наказателното поле, но съдията Владимир Москальов не посочи бялата точка. Любопитен факт е, че при този рефер ЦСКА имаше 10 победи, а днес за първи път не спечели.

Преди почивката Краснодар отправи повече удари към противниковата врата, но нито един не беше точен. ЦСКА беше най-близо до гола в 42-ата минута, когато Фьодор Чалов се оказа на отлична позиция, но Сафонов демонстрира класа. В началото на втората част вратарят на гостите се намеси и след силен удар с глава на Антон Заболотний.

В 67-ата минута гредата спаси ЦСКА. Ударът беше на Гжегож Криховяк, а Игор Акинфеев не можа да стигне до топката. Реми Кабела се опита да направи добавка, но Дивеев го блокира. В добавеното време се стигна до спорната ситуация пред вратата на ЦСКА, но след продължителни консултации Мсокальов не даде дузпа за Краснодар.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти