Давид Давидов и Владо Николов призоваха властите да допуснат фенове в залата на СП по волейбол в София 🏐

Бившият капитан на националния отбор на България Владо Николов, който в момента е координатор на държавните отбор на България по волейбол, и вицепрезидентът на БФ Волейбол Давид Давидов призоваха властите да допуснат фенове в зала „Левски София“ по време на световното първенство за младежи до 21 години в София.

Найден Найденов: Полша и Куба са много сериозни отбори! Тежко ще ни бъде, но ще дадем максимума от себе си

„Опитваме се да има ваксинирани хора на трибуните. Ние сме наясно, че има официална заповед от 7 септември от министерството на здравеопазването. Потърсихме контакт с хора от Здравното министерство. Разчитахме, че ще може да се допуснат хора в залата, така както в театър, кино и цирк в момента. Засега нямаме отговор от нашите власти. Нашите колеги в Италия дават право на зрителите да влизат в залите“, заяви Давид Давидов пред Sportal.bg.



„Не сме се отказа, но може до петък нещо да се промени. Нашето правителство се опитва да повиши ваксинацията. Надяваме се до нашите управляващи да стигнат нашите усилия. Тази заповед има нужда от корекция. Търсим диалог и адекватна връзка от нашите управляващи. Със здравното министерство имаме коректно разбирателство във връзка с организацията на Световното първенство“, заяви Давид Давидов, който е и председател на Организационния комитет по домакинството на България на Мондиал 2021.

Той обърна специално внимание и на факта, че ако заповедта се спазва стриктно, част от играчите дори няма да имат право да участват на първенството. 

„Поредно несъвършенство в тази заповед е кой може да спортува и да тренира в тази ситуация. Според заповедта от 7 септември това са само спортисти-професионалисти. Професионалисти означава хора, на които се заплаща за положения труд. Това отново поставя дори картотекирани състезатели под 18 години без възможност да се подготвят и да спортуват. Една не малка част от момчетата, които ще започнат да играят утре на Световно първенство с екипа на България са под 18 години. Според тази заповед те дори не би следвало да вземат участие в предстоящите срещи. Заповедта има нужда от корекции и уточнения. Разчитаме, че те ще бъдат направени в диалог между управляващи и засегнатите сектори. През следващите 3-4-6 месеца пандемията най-вероятно ще продължи и ще имаме нови вълни. Какво означава това за нашия спорт на ниво подрастващи и може ли той да спре за още половин година? Разчитаме на адекватна обратна връзка от нашите управляващи“, заяви вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол.

„Искам да обърна внимание към ситуацията на нашия спорт. Здравето минава през движение и спорт. Тези хора, които са се ваксинирали, да им се радват на нашите волейболисти. В началото на годината молове и един голям голям магазин бе отворен, но залите не бяха! Абсурдно е да останем не на заден, а не знам къде. Нашите деца, заслужават по-добро отношение от нашите управляващи“, категоричен бе Владо Николов пред пред Sportal.bg.

Снимки №1 и №3: Булфото

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти