Клоп още не знае дали ще може да разчита на бразилците

Мениджърът на Ливърпул призна, че все още не знае дали ще може да разчита на бразилските национали за двубоя с Лийдс в неделя. Алисон, Фабиньо и Фирмино не бяха пуснати да пътуват до Южна Америка за мачовете от световните квалификации, като по същия начин подходиха и други английски клубове, като Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. Отговорът на Бразилската федерация бе искане играчите, които не са се отзовали на повиквателните, да бъдат наказани и да не могат да играят в период от пет дни.

“В момента не знам. Ще видим, разговорите продължават. Фирмино няма да е на разположение, защото има контузия от последния мач.. Трудна ситуация за всички клубове и за играчите. Това изглежда като наказание за играчите, защото те не могат да играят. Светът продължава да е в пандемия. В някои моменти не изглежда така, но получаваме напомняне. Бразилия спечели трите си мача, но въпреки това има оплакван и ни казват, че не можем да използваме играчите. Все още не знаем на кой ще можем да разчитаме”, коментира Клоп.

Германецът призна, че се е притеснил, когато е видял как Вирджил Ван Дайк получава контузия по време на мача на Нидерландия, но потвърди, че защитникът е добре и няма физически проблеми.

Клоп отправи критики към селекционера на Англия Гарет Саутгейт, който използва Трент Александър-Арнолд като полузащитник в един от мачовете от световните квалификации: “Ако гледате нашите мачове, ще видите, че позицията на Трент е променена, но няма нужда да го правиш халф. Защо ще използваш най-добрия десен бек в света като полузащитник? Не го разбирам.”

Наставникът бе критичен и към идеята за провеждане на световното първенство на всеки две години: “Няма друг спорт с толкова натоварен календар, физически спорт. Има спортове, които изискват повече, като лека атлетика и маратони, но те не бягат 20, 30 или 40 пъти в годината. Когато казват, че става дума да се дава възможност на различни страни, в крайна сметка всичко опира до парите. Това добре, но в някакъв момент някой трябва да започне да разбира, че без играчите - най-важната съставка на тази великолепна игра, не можем да играем. Никой не е по-важен от играчите.”

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти