Валентин Андреев завърши девети в световния юношески финал на чук

Валентин Андреев завърши девети във финала в хвърлянето на чук на Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години. На шампионата, който се провежда в Найроби (Кения), националният рекордьор за юноши постигна 69.42 метра в най-добрия си опит във финала и така не успя да си осигури място сред първите осем, за да прави още три опита. В другите си две излизания в сектора днес Андреев постигна 68.89 метра и 67.29 метра.

Българинът имаше проблеми и в квалификациите в Найроби и се класира по инфарктен начин за финала. След два фала в първите си два опита той се “събра” за последния и със 70.54 метра намери място сред 12-имата финалисти.

Личният рекорд на Андреев с 6-килограмов чук е 78.90 метра от май месец тази година. Това е и националният рекорд в дисциплината за юноши под 20 години.

Световната титла с нов национален рекорд за юноши под 20 години спечели чехът Ян Долежалек, който изпрати уреда на 77.83 метра. Сребърния медал заслужи гръкът Орестис Нтусакис, който постигна само 5 сантиметра по-малко в най-добрия си трети опит. Третото място в този финал зае Жан Баптист Бруксел (Франция) сэс 77.70 метра.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти