Уулвърхамптън разпитва за Аарън Рамзи

Уулвърхамптън има интерес към халфа на Ювентус Аарън Рамзи, съобщава “Калчомеркато”. Бъдещето на уелсеца на “Алианц Стейдиъм” остава несигурно. Той така и не показа най-доброто от себе си след пристигането си в клуба през 2019 година, като често бе преследван и от здравословни проблеми. В същото време обаче той получава доста сериозна заплата в размер на 470 хил. евро на седмица, която доста натоварва бюджета на торинци и шефовете сериозно обмислят да го продадат през това лято.

Уулвърхамптън пък спешно се нуждае от подсиване на състава. Новият мениджър Бруно Лаже е готов да направи доста промени, за да изгради боеспособен отбор, който да се представи по-усрешно от миналия сезон, в който “Вълците” завършиха едва на 13-ото място в Премиър лийг. Така той е насочил поглед именно към Рамзи.

30-годишният уелсец обаче за момента не е особено очарован от предложението на Уулвърхамптън и няма голямо желание да продължи кариерата си на “Молиню”. Така на този етап сделката изглежда малко вероятна, още повече, че Масимилиано Алегри като че ли е готов да даде нов шанс на Рамзи да се докаже в Ювентус и сподели доста добри думи за представянето му в контролата с Монца.

“Ако успеем да убедим Рамзи да играе на новата позиция, то ще имаме солидно представяне. Той вижда коридори за пас, има добро чувство за геометрията на терена и умее да задържа топката”, каза Алегри.

Още от Футбол свят

Виж всички