Хонда обявиха каква ще е съдбата на двигателя на Верстапен

Японският производител на двигатели на Ред Бул във Формула 1 – Хонда обяви каква ще е съдбата двигателя на Макс Верстапен, с който той участва в Гран При на Великобритания.

На „Силвърстоун“ младият нидерландец бе въвлечен в сериозен инцидент на „Копс“ в първата обиколка. Тогава след контакт с Люис Хамилтън той се заби в гумените заграждения със сила от 51g. Този удар предизвика щети за близо 1.8 милиона долара и постави под въпрос състоянието на агрегата на Хонда, който е втори за Верстапен през сезона.

От Ред Бул разкриха колко струват щетите по болида на Верстапен

Между надпреварите на Острова и тази в Унгария този уикенд, въпросният двигател бе изпратен в Япония, където техниците на Хонда направиха обстойни прегледи. Освен това те извършиха максимално разрешените от правилника поправки преди задвижващата система да бъде върната в Европа.

Вчера по време на петъчните тренировки на „Хунгароринг“ Верстапен използва именно този двигател. След техния край той получи зелена светлина от Хонда и ще може да го използва до края на годината, въпреки сериозния удар преди две седмици. За него това е изключително добра новина, тъй като сега шансът той да има нужда от четвърти двигател, който носи със себе си и наказание, е много малък.

„Беше хубаво да видим, че Макс не изпитва никакви негативни последствия от катастрофата на „Силвърстоун“ и ние успяха да проверим двигателя, който той използва в Гран При на Великобритания и всичко работи нормално“, заяви техническия директор на Хонда Тойохару Танабе.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти