УЕФА не разреши изпълнение на "It's coming home" преди финала на Евро 2020

УЕФА не разреши изпълнение на живо преди финала на Евро 2020 между Англия и Италия на песента "Три лъва", популярна сред английските фенове с рефрена Football's Coming Home, разкри певецът Франк Скинър. 

Хитът, написан през 1996 година за европейското първенство в Англия, напоследък отново е популярен и се превърна в неофициален химн за английските фенове по време на похода на отбора на Гарет Саутгейт към финала на Евро 2020. Изпълнителят на песента Франк Скинър разкри, че е имало предложение той да изпълни на живо рефрена на "Уембли", с което да надъха допълнително публиката и отбора на Англия. 

"УЕФА не разреши с мотива, че е твърде пристрастно и няма да бъде честно спрямо италианците. Макар че на мача на откриването, в който Италия игра срещу Турция, италианският тенор Андреа Бочеил изпя Nessun Dorma преди срещата", каза Скинър пред "Скай Спортс". 

От УЕФА признаха, че е имало запитване за песента, но изпълнението няма да как да бъде вмъкнато в церемонията по закриването, която отдавна е финализирана. "Никакви допълнителни елементи не може да бъдат добавени в програмата, тъй като церемонията е запълнена и има строг график преди началото на мача", заявиха от УЕФА за агенция Ройтерс.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти