Франк де Бур: До момента най-много ме впечатлява Италия

Селекционерът на националния отбор на Нидерландия Франк де Бур обяви Италия за отбора, който го е впечатлил най-много до момента на Европейското първенство. "Адзурите" спечелиха с 3:0 срещу Турция и Швейцария първите си два мача, а след това затвориха групата с трета победа - 1:0 над Уелс. 

"Италия е отборът, който ме е впечатлил най-много до момента. Германия също се завръща сред фаворитите след вчерашната победа срещу Португалия. Те направиха перфектно представяне, може би най-добрият мач по много компоненти до момента на целия турнир. Но италианците са отборът, който не е допуснал гол и са вкарали шест”, обобщи Де Бур. 

След това треньорът похвали своя футболист Мемфис Депай за преминаването му в Барселона. Според него, един такъв трансфер ще му даде нещо повече като развитие на качествата. 

"Може би включването му в Барселона ще се превърне в екстра за него, ще подобри представянето му да бъде по-добро”, каза още Де Бур. 

Барселона обяви трансфера на Депай

Той беше попитан как приема мнението на медии и фенове в социалните мрежи, където Депай отнася много критики. 

"Не го критикуват за първи път и мисля, че той знае как да приема критиката. След всеки един мач той знае дали е играл добре или не. Така че нека се надяваме, че той може да достигне нивото, което имаме предвид", завърши де Бур.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти