Ван Бастен недоволен от Де Лихт: Няма особен напредък в Ювентус

Ван Бастен недоволен от Де Лихт: Няма особен напредък в Ювентус

Направилият забележителна кариера в Италия Марко ван Бастен не е очарован от напредъка на своя нидерландски сънародник Матайс Де Лихт в Серия “А”. Преди два сезона младият играч избра офертата на Ювентус с довода, че за един защитник там може би е най-добре, имайки предвид славата на италианските бранители. Някогашният нападател обаче не смята, че бившият капитан на Аякс е отбелязал някакъв напредък.

“Матайс отиде в Италия, за да се развива като защитник, но не мисля, че е научил кой знае колко. Той трябва да се научи да ръководи отбраната - да направи така, че думата му да се чува, когато е на терена”, заяви Ван Бастен.

Голмайсторът на Евро’88 коментира и изявите на нидерландския тим на настоящите финали на Стария континент. Отборът на Франк Де Бур вече записа две победи и е сигурен за осминафиналите, но според Марко играчите не са впечатлили. “Обърнете внимание колко често вратарят Мартин Стекеленбург изритва кълбото напред и това не води до никакво предимство. Това не е добре… Футболът се превърна все повече в борба”, недоволен е Ван Bастен.

Още от Футбол свят

Виж всички