Розберг: Не мисля, че Мерцедес трябва да сменят Ботас с Ръсел

Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг изрази своето мнение относно пилотско място в тима на Мерцедес, което към момента се заема от Валтери Ботас.

Според бившия пилот на „Черните стрели“ потенциалната смяна на финландеца с Джордж Ръсел няма да бъде най-добрият ход, който в Бракли биха направили. Той обаче категорично заяви, че решението, което Тото Волф трябва да вземе е изключително трудно.

„Това е големият въпрос в момента. Мисля, че от британска гледна точка нещата изглеждат много обещаващи, защото има двама много талантливи млади пилоти в лицето на Ландо Норис и Джордж Ръсел. Ръсел разбира се е пилот от лагера на Мерцедес. Със сигурност Тото Волф ще обмисля ситуацията много, много внимателно. Трудно е да се предскаже какво решение ще вземе. Не съм сигурен, че ще е правилно да сменя пилоти“, коментира Розберг пред Sky Sport Germany.

Волф вече е съобщил на Ръсел за повишението му в Мерцедес от следващата година

Той обаче не уточни защо е на мнението, че смяна между Ботас и Ръсел би била грешка, но най-вероятно става дума за хармонията в лагера на Мерцедес. Розберг бе част от един изключително турболентен период в историята на тима, когато борбата за титлата между него и Хамилтън доведе до няколко инцидента на пистата, включително и в Испания през 2016-а. 

През същата година германецът триумфира и с титлата, след което изненадващо се оттегли от спорта, отваряйки вратата за пристигането на Ботас в Мерцедес. От 2017 до сега финландецът и Хамилтън работят в изключителна хармония и няма и помен от проблемите, които тима имаше в ерата Розберг-Хамилтън. Именно към подобна ситуация може да се стигне с идването на Ръсел в Мерцедес, тъй като младият британец ще бъде изключително жаден за успехи срещу своя именит съотборник.

„От гледна точка на феновете ще е хубаво да има промяна и да има някой нов във втората кола до Люис. Някой, който наистина ще го притисне. Млад пилот, който ще може да наследи Люис като №1 в Мерцедес. Погледаното по този начин ще съм изключително щастлив да видя промяна там и нещо ново“, завърши германецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти