Розберг: Сега Верстапен разбра колко добър е Хамилтън

Розберг: Сега Верстапен разбра колко добър е Хамилтън

Нико Розберг отново коментира представянето на Макс Верстапен от началото на сезона, след като преди неделната надпревара за Гран При на Португалия го предупреди, че Люис Хамилтън няма да забрави и ще си отмъсти на пистата за случилото се помежду им на първи завой след старта на втория кръг на пистата „Имола“. 

След вчерашната победа на Люис в Португалия бившият му съотборник в Мерцедес заяви, че Верстапен е видял нагледно колко е добър Хамилтън. 

„Какво феноменално състезание за Люис. Сега вече Верстапен започва да разбира колко добър всъщност е Хамилтън. Макс трябва да е буквално перфектен до последния детайл, ако иска да победи Люис в борбата за световната титла. Той обаче допуска прекалено много грешки и това може да се окаже фатално за него“, коментира световният шампион от 2016 година. 

„В квалификацията записа най-бърза обиколка, но грешката при излизането от очертанията му отне полпозишъна, който е толкова важен за развитието на състезанието. В края записа и най-бързата обиколка, но загуби допълнителната бонус точка заради нова грешка при напускане отново на очертанията“, завърши германецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички