В Астън Мартин са следвали предписанията на Пирели в Азербайджан

От отбора на Астън Мартин във Формула 1 излязоха с позиция относно заключението на Пирели след двете гръмнали гуми в Гран При на Азербайджан преди две седмици.

Ланс Строл отпадна от надпреварата а Баку след като неговата задна-лява гума гръмна в края на 29-та обиколка, а Макс Верстапен имаше сходна катастрофа 16 тура по-късно. От италианската компания излязоха с позиция през вчерашния ден, като според тях отборите не са спазвали техните предписания за минимално стартово налягане в гумите.

От Пирели разкриха причините за гръмналите гуми в Азербайджан

В Ред Бул моментално излязоха с позиция, че в нито един момент не са нарушавали препоръките на Пирели, а днес с подобна позиция излязоха и от Астън Мартин.

„След проблема в гумата на автомобила на Ланс Строл в 29-та обиколка на Гран При на Азербайджан ни работихме заедно с ФИА и Пирели по време на тяхното разследване. Можем да потвърдим, че проблемите в гумата не бяха причинени от повреда в колата. Отборът винаги е използвал гумите в рамките на параметрите, зададени от Пирели и ще продължава да прави така“, се казва в изявлението на британския тим.

В резултат на разкритията от разследването на Пирели, от Гран При на Франция тази седмица, проверката на налягането на гумите ще се случва както преди нейното използване, така и след нейното. Проверката след края на всеки стинт ще се случва след като гумата изстине, като отборите няма да могат да пипат винтила преди нея.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти