Белгия победи финалиста на световното, Лукаку с гол номер 60 (видео)

Белгия победи Хърватия с 1:0 в последната контрола на двата отбора преди началото на европейското първенство. Единственото попадение реализира Ромелу Лукаку в 38-ата минута. Рекордьорът по голове за националния отбор реализира 60-ото си попадение с екипа на "червените дяволи". Малко преди края на мача в игра влезе Еден Азар. Халфът на Реал Мадрид записа първи минути за Белгия от ноември 2019 г.

Хърватите започнаха уверено срещата и в първите минути имаха предимство. Лука Модрич на два пъти пробва центрирания, но защитата на домакините се справи. Халфовата линия на гостите изглеждаше впечатляващо на хартия в лицето на Модрид, Ковачич и Брозович.

Постепенно Белгия изравни играта и пое контрол върху случващото се на терена. Първата опасност пред вратата на Лукович бе създадена след грешка на Брозович. Тя завърши с удар на Шадли високо над вратата. Тилеманс демонстрира качествата си с извеждащо подаване към Лукаку, но вратарят и Чалета-Цар успяха да го блокират, а съдията отсъди нарушение на нападателя.

В 20-ата минута великолепно изведе Ребич, а пред нападателя на Милан имаше доста пространство. Той обаче се забави и ударът му бе блокиран. След половин час игра тимът на Роберто Мартинес бе близо до откриване на резултата. Лукаку получи дълго подаване с гръб към вратата, обърна се бързо и отправи прекрасен удар, който разтресе гредата. При добавката Караско стреля с глава, като и той удари греда.

Белгийците поведоха в 38-ата минута чрез най-опасния си играч Ромелу Лукаку. Нападателят на Интер се разписа с удар от въздуха след след няколко центрирания и разбъркване в наказателното поле на съперника. Той отбеляза своя 60-и гол за националния отбор.

Втората част започна както първата - с по-активни действия на Хърватия. Този път обаче предимството на гостите се запази през цялото полувреме и те доминираха след почивката. Тимът на Златко Далич владееше топката в големи периоди и на моменти пресираше дълбоко. Въпреки това предимство, хърватите не успяваха да създадат много положения. 

Белгийците играха по-прибрано и разчитаха на контраатаки. В 52-ата минута удар с глава на Петкович не затрудни Куртоа. Секунди по-късно Караско пропусна да удвои аванса на домакините. След час игра Далич направи тройна смяна и извади Модрич, Ковачич и Ребич и пусна на тяхно място Пашалич, Влашич и Крамарич. Предимството на хърватите продължи, но ситуации пред двете врати нямаше. 

Роберто Мартинес също започна със смените. На терена се появи Торган Азар, а девет минути преди края в игра влезе и титулярният капитан на Белгия Еден Азар. Халфът на Реал Мадрид игра за Белгия за първи път от ноември 2019 г. 

Малко преди края Лукаку се размина с втори гол. Той засече центриране на резервата Ванакен. Вратарят Ливакович направи блестящо спасяване, а след това се справи и с добавката на Лукаку. В заключителните сукинди и Куртоа трябваше да се намесва. Стражът на Реал Мадрид спаси отлично удар на Брекало.

БЕЛГИЯ - ХЪРВАТИЯ 1:01:0 - Лукаку (38)БЕЛГИЯ: Куртоа, Вертонген, Денайер, Алдервайрелд, Шадли, Дендонкер, Тилеманс, Кастан, Караско, Мертенс, Лукаку ХЪРВАТИЯ: Луканович, Баришич, Чалета-Цар, Вида, Върсалко, Брозович, Ковачич, Модрич, Перишич, Ребич, Петкович

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти