Мактоминей: Шотландия не отива на европейското само за участието

Според халфът на Шотландия Скот Мактоминей отборът на Стив Кларк има потенциала да направи нещо на Евро 2020. Шотландците ще участват на първо голямо първенство от 23 години. Те са в една група с Чехия, Англия и Хърватия. При предишните си 10 участия на европейско или световно първенство Шотландия не е преминавала груповата фаза.

“Не отиваме само за участието. Искаме да играем добре. Искаме да постигнем резултати, а не да се разхождаме в първия ни турнир от 23 години. Имам усещането, че се развиваме с бързо темпо и не искаме да спираме”, заяви играчът на Манчестър Юнайтед.

Без много от основните си играчи Шотландия изигра силен мач и направи 2:2 в контрола с Нидерландия в четвъртък. В последната си проверка преди старта на европейското тимът се изправя срещу Люксембург утре.

“Това беше добър мач за нас. Бяхме без седем играчи и можехме да победим Нидерландия. Това е отлична възможност за момчетата да си извоюват място в отбора. Никой не е сигурен за стартовия състав освен може би Анди Робъртсън”, коментира Мактоменей.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти