Пълна промяна в Тренто? Матей Казийски е все по-близо до завръщане 🏐

Отборът на Итас Трентино (Тренто) финишира 3-и в Суперлигата на Италия, но загуби финала в Шампионската лига от полския ЗАКСА с 1:3 във Верона. Загубеният финал в Шампионската лига може да преобрази коренно бъдещето на тима за следващия сезон. Колкото и невероятно да звучи, пред напускане на Тренто са почти всички силни волейболисти – Симоне Джанели, Ними Абдел-Азиз, Рикардо Лукарели, Сречко Лисинац, Дик Коой, Салваторе Росини и дори старши треньорът Анджело Лоринцети, твърди местното издание ildolomiti.it.

 Някои от волейболистите, а и наставникът Анджело Лоринцети наскоро подновиха договорите си с клуба, но това не е гаранция, че ще останат в Тренто. За нов старши треньор на Тренто се спряга усилено името на Валерио Балдовин, а завръщането в състава на Матей Казийски и привличането на младия италиански национал Даниеле Лавия се смята вече за нещо, което е съвсем реално. 

ЗАКСА пренаписа историята (видео + галерия) 🏐

Загубата на финала на Шампионската лига остави Тренто без Трофей през този сезон, въпреки че клубът направи сериозни инвестиции в силни волейболисти. Наскоро договорът на Анджело Лоринцети бе продължен до 30 юни 2023 година, но към този момент няма гаранция, че специалистът ще продължи да води Тренто. 55-годишният Валерио Балдовин, който направи страхотен сезон начело на Вибо Валентия, вероятно ще води новия проект „Тренто“, който ще е фокусиран върху доста млади волейболисти, начело с Алесандро Микелето.

Към страхотния разпределител Симоне Джанели, който има договор с Тренто до 2023 година, има сериозен интерес от Перуджа. Нидерландският диагонал Нимир Абдел-Азиз е в полезрението на Модена и Перуджа. 

Модена иска и либерото Салвароте Росини, който трябва да замени Женя Гребенников. Очаква се Марко Подрасчанин да остане още един сезон в Тренто, но Сречко Лисинац вероятно ще продължи кариерата си в Лубе. Бразилският национал Рикардо Лукарели има договор за още един сезон с клуба и сериозна заплата, но е твърде вероятно да замени Йоанди Леал в Лубе. В Тренто пък в замяна на Лукарели вероятно ще пристигне диагоналът Камил Рихлицки. 

Очаква се младият италиански национал Лоренцо Кортезия да играе титуляр. 

След страхотен сезон за Верона Матей Казийски е все по-близко до завръщане във Верона, където ще трябва покрай него да израстат младите таланти Алесандро Микелето и Даниела Лавия, след като нидерландецът с италиански паспорт Дик Коой със сигурност си тръгва.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти