Пълна промяна в Тренто? Матей Казийски е все по-близо до завръщане 🏐

Пълна промяна в Тренто? Матей Казийски е все по-близо до завръщане 🏐

Отборът на Итас Трентино (Тренто) финишира 3-и в Суперлигата на Италия, но загуби финала в Шампионската лига от полския ЗАКСА с 1:3 във Верона. Загубеният финал в Шампионската лига може да преобрази коренно бъдещето на тима за следващия сезон. Колкото и невероятно да звучи, пред напускане на Тренто са почти всички силни волейболисти – Симоне Джанели, Ними Абдел-Азиз, Рикардо Лукарели, Сречко Лисинац, Дик Коой, Салваторе Росини и дори старши треньорът Анджело Лоринцети, твърди местното издание ildolomiti.it.

 Някои от волейболистите, а и наставникът Анджело Лоринцети наскоро подновиха договорите си с клуба, но това не е гаранция, че ще останат в Тренто. За нов старши треньор на Тренто се спряга усилено името на Валерио Балдовин, а завръщането в състава на Матей Казийски и привличането на младия италиански национал Даниеле Лавия се смята вече за нещо, което е съвсем реално. 

ЗАКСА пренаписа историята (видео + галерия) 🏐
ЗАКСА пренаписа историята (видео + галерия) 🏐

Загубата на финала на Шампионската лига остави Тренто без Трофей през този сезон, въпреки че клубът направи сериозни инвестиции в силни волейболисти. Наскоро договорът на Анджело Лоринцети бе продължен до 30 юни 2023 година, но към този момент няма гаранция, че специалистът ще продължи да води Тренто. 55-годишният Валерио Балдовин, който направи страхотен сезон начело на Вибо Валентия, вероятно ще води новия проект „Тренто“, който ще е фокусиран върху доста млади волейболисти, начело с Алесандро Микелето.

Към страхотния разпределител Симоне Джанели, който има договор с Тренто до 2023 година, има сериозен интерес от Перуджа. Нидерландският диагонал Нимир Абдел-Азиз е в полезрението на Модена и Перуджа. 

Модена иска и либерото Салвароте Росини, който трябва да замени Женя Гребенников. Очаква се Марко Подрасчанин да остане още един сезон в Тренто, но Сречко Лисинац вероятно ще продължи кариерата си в Лубе. Бразилският национал Рикардо Лукарели има договор за още един сезон с клуба и сериозна заплата, но е твърде вероятно да замени Йоанди Леал в Лубе. В Тренто пък в замяна на Лукарели вероятно ще пристигне диагоналът Камил Рихлицки. 

29 ЗАКСА спечели Шампионската лига за първи път в историята си 🏐

Очаква се младият италиански национал Лоренцо Кортезия да играе титуляр. 

17 Матей Казийски заби 26 точки за Верона, но те не стигнаха за победа над Пиаченца

След страхотен сезон за Верона Матей Казийски е все по-близко до завръщане във Верона, където ще трябва покрай него да израстат младите таланти Алесандро Микелето и Даниела Лавия, след като нидерландецът с италиански паспорт Дик Коой със сигурност си тръгва.

29 ЗАКСА спечели Шампионската лига за първи път в историята си 🏐

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти