Капитанът на Рилски: По-добри сме от Академик

Доминаторът в редовния сезон Рилски спортист подновява участието си в плейофите на Националната Баскетболна Лига. Тази вечер от 19:00 часа самоковци ще изиграят първия си мач от полуфиналната серия срещу отбора на Академик (Пловдив). Именно поради това Sportal.bg се свърза с капитана на Рилецо Златин Георгиев, който сподели очакванията си за серията срещу пловдивчани.

"Академик изигра два тежки мача в Балканската лига, които ще им дадат увереност за серията срещу нас. Аз обаче мисля, че ние сме се подготвили добре и трябва да победим в двата мача в Самоков, а след това да отидем със самочувствие в Пловдив. Нашият отбор е по-добър от техния, но нищо не се знае. Трябва да подходим сериозно, за да си нямаме проблеми. В последната седмица тренираме добре и ще излезем концентрирани, за да вземем каквото ни е нужно", заяви крилото на Рилски спортист.

Тимът на Людмил Хаджисотиров завърши редовния сезон с баланс от 22 победи и само 2 загуби, а освен това вдигна Купата на България и записа историческо класиране на 1/8-финалите във ФИБА Къп.

"Играем добре под напрежение тази година. Момчетата са много отговорни и мисля, че се представяме добре в това отношение. В редовния сезон имахме само две загуби, което не се е случвало никога. Откакто аз съм тук не е имало такъв сезон. Мисля, че напрежението ни действа добре засега, надявам се да продължим така и до края на плейофите", сподели Златин Георгиев.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти