Минчев не влезе за Спарта, Славия узакони третата си поредна титла

Мартин Минчев остана на пейката за Спарта (Прага) при равенството 2:2 като гост на Слован (Либерец) в 30-ия кръг на чешкото първенство. Този резултат означаваше, че Славия (Прага) е шампион и на теория още преди мача си срещу Виктория (Пилзен). 

Спарта допусна доста грешни стъпки в последните седмици и интригата около първото място се изпари далеч преди края на сезона. Днес тимът на Павел Върба губеше с 0:2 след две попадения на Якуб Пешек, но се вдигна на финален щурм и стигна до точката с голове на Давид Карлсон и Адам Хложек в рамките на две минути в средата на втората част.

Спарта е на трето място в класирането, като изостава с 3 точки от Яблонец, но има и мач по-малко. Двата отбора ще водят люта битка за втората позиция, даваща право на участие в Шампионската лига.

Славия (Прага) отпранува спечелването на титлата с печатляваща победа с 5:1 срещу Виктория (Пилзен). Томаш Холеш, Мик ван Бюрен, Алексанър Ба и Николае Станчу бяха точни за "червено-белите", а Филип Каша от гостите си вкара автогол. Почетното попадение за Виктория реализира Мирослав Качер.

Славия може да приключи сезона с дубъл, ако във финала за Купата на Чехия победи Спарта. Сблъсъкът между двата столични граннда ще се състои на 5 май.

В другите мачове днес Теплице и Злин направиха 0:0, Пардубице и Карвина завършиха 2:2, а Яблонец победи Сигма (Оломоуц) с 3:1.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти