РЮА без Уейд ван Нийкерк на Световното за щафети, Симбине ще стартира на 4 по 100 м

Олимпийският шампион и световен рекордьор на 400 метра Уейд ван Нийкерк няма да участва на Световното първенство по лека атлетика за щафети в Силезия (Полша) на 1 и 2 май, но в пък в тима ще е Акани Симбине.

Носителят и на световна титла на 400 метра Ван Нийкерк ще пропусне първенството, тъй като в момента оформя документите си за заминаването си за САЩ. Той трябва да замине за Флорида, където ще продължи своята подготовка под ръководстното на Ланс Брауман, в чиято група е и световният шампион на 200 метра Ноа Лайлс.

“Колкото и да ни се иска Уейд да бъде част от екипа, това не е проблем, тъй като той отдавна поиска разрешение да пътува до САЩ. Ако одобрението беше дадено по-рано, той вече щеше да е там. Той няма да бъде заменен в отбора (за щафетата 4х400 м) “, каза националният треньор на РЮА за щафети Пол Горис.

Уейд ван Нийкерк спечели титлата на РЮА на 200 метра

“Уейд така или иначе не е бил част от нашия екип от известно време, така че натрупахме добра дълбочина в отбора на 4х400 метра. Уверен съм, че момчетата могат да завършат в топ 8, за да осигурят автоматично класиране за Токио”, добави той.

На 4 по 100 метра в отбора беше включен най-бързият южноафриканец през сезона Акани Симбине.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти