Стив Брус иска да задържи пропъден от Арсенал младок

Мениджърът на Нюкасъл Стив Брус заяви, че ще бъде щастлив да задържи за по-дълго в отбора си халфа Джо Уилкок, след като младокът вкара победния гол за 3:2 срещу Уест Хам вчера. 

Уилкок, който е на 21 години, дойде под наем през февруари от Арсенал, тъй като мениджърът на "артилеристите" Микел Артета му препоръча да отиде в друг отбор, за да трупа игрова практика. И Уилкок показва, че има сериозно израстване, след като без да е нападател вкара три гола в девет мача за Свраките. "Много ще се радвавм, ако успеем да го запазим при нас и след юни. Той е от типа играчи, около които бихме могли да изграждаме отбора си по-нататък, заяви Брус за момчето, което вчера осигури втората поредна победа на тима. 

Нюкясъл все още е на 15-о място в класирането, но все още не е на 100 процента спасен от изпадане. Брус беше разкритикуван от феновете заради лошата форма в момента на отбора, както и заради липсата на сигурност в битката за оцеляване. "Имаме още 6 мача и не виждам защо се правят драми. Сигурен съм, че няма да завършим по-зле от миналата година, спокоен е опитният специалист.

Още от Футбол свят

Виж всички