Билбао може да загуби мачовете си от Евро 2020

Плановете на УЕФА за европейското първенство през лятото се усложниха, след като се разбра, че Билбо се присъединява към Дъблин и няма да може да гарантира присъствие на фенове на мачовете. Двата града трябваше да домакинстват на срещите от група Е. УЕФА ще проведе разговори с градовете домакинити днес преди да реши как да действа. 

Вчера от Футболната асоциация на Ирландия обявиха, че не може да даде гаранции за присъствие на зрители за 25% от капацитета на "Авива Стейдиъм" в Дъблин. От Билбао пък обявиха, че ще приемат фенове на "Сан Мамес". 

Снощи обаче от Испанската футболна федерация обявиха, че е невъзможно да бъдат спазени протоколите, така че да се позволи на Билбао да приеме фенове за Евро 2020. 

"Не е вярно, че испанската федерация се е съгласила с баското правителство на тези условия за безопасност, които са невъзможни за изпълнение. Изискването 60 процента от населението в района и останалата част на Испания да бъде ваксинирано до 14 юли не може да се изпълни. Следователно публика няма да има", се казва в изявление на федерацията.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти