Билбао може да загуби мачовете си от Евро 2020

Билбао може да загуби мачовете си от Евро 2020

Плановете на УЕФА за европейското първенство през лятото се усложниха, след като се разбра, че Билбо се присъединява към Дъблин и няма да може да гарантира присъствие на фенове на мачовете. Двата града трябваше да домакинстват на срещите от група Е. УЕФА ще проведе разговори с градовете домакинити днес преди да реши как да действа. 

Вчера от Футболната асоциация на Ирландия обявиха, че не може да даде гаранции за присъствие на зрители за 25% от капацитета на "Авива Стейдиъм" в Дъблин. От Билбао пък обявиха, че ще приемат фенове на "Сан Мамес". 

Снощи обаче от Испанската футболна федерация обявиха, че е невъзможно да бъдат спазени протоколите, така че да се позволи на Билбао да приеме фенове за Евро 2020. 

"Не е вярно, че испанската федерация се е съгласила с баското правителство на тези условия за безопасност, които са невъзможни за изпълнение. Изискването 60 процента от населението в района и останалата част на Испания да бъде ваксинирано до 14 юли не може да се изпълни. Следователно публика няма да има", се казва в изявление на федерацията.

Още от Футбол свят

Виж всички