Стивън Хендри очаквано отпадна от квалификациите за "Крусибъл"

Седемкратният световен шампион по снукър Стивън Хендри очаквано приключи участието си в квалификациите за "Крусибъл" след загуба с 1:6 от 82-рия в ранглистата Шу Съ. 52-годишният велик шотландец елиминира големия си исторически противник Джими Уайт с 6:3 в първия кръг, но беше наказан за всяка една своя грешка от 23-годишния азиатец, който увеличава шансовете си да запази професионалния си статут.

Хендри спечели битката на легендите срещу Уайт

36-кратният ранкинг шампион поведе с 1:0 и имаше възможности да спечели втория фрейм, но Шу направи разчистване на стойност 35 точки, за да изравни. Оттам китаецът реализира брейкове от 75, 79, 51, 66 и 72 за още пет поредни партии, с които приключи мача в своя полза. Той ще се изправи срещу сънародника си Джоу Юелонг в третия квалификационен кръг.

Хендри все пак записа първа победа в официален мач от 2012 година насам и обеща следващия сезон да участва в повече турнири, за да натрупа опит в състезателна обстановка.

"Имах 2-3 шанса да поведа с 2:0 и оттам нататък не предоставих голяма съпротива на съперника. Той се възползва от всичките ми грешки и ги наказа. Няма значение колко назад си в ранглистата, когато ти предоставят лесни възможности.

Надявам се, че с по-голям брой мачове на сметката ми ще се представя по-добре в квалификациите за Световното първенство догодина. Сега всеки удар беше като тест за мен. Чудех се дали ще ми се получат някои изпълнения, а такава ментална настройка не е правилна.

12 часа и половина между началото и края на квалификационен мач за "Крусибъл"

Със сигурност ще играя в повече турнири следващия сезон, а ако не ми се получава работата с щеката по време на мачове, то тогава няма смисъл. Идеята е да видя дали мога да играя нормалната си игра по време на двубой. Ще опитам следващия сезон и ще видим какво ще стане", каза Хендри.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти