Великият Хендри направи 776-ия си сенчъри брейк при завръщането в снукъра

Великият Хендри направи 776-ия си сенчъри брейк при завръщането в снукъра

Легендарният седемкратен световен шампион по снукър Стивън Хендри направи дългоочакваното си завръщане край зеленото сукно след 9-годишно отсъствие. Великият шотландец отстъпи с 1:4 на най-добрия си приятел Матю Селт, но направи 776-ия сенчъри брейк в знаменитата си кариера. Това се случи в първия кръг на Откритото първенство на Гибралтар.

Във втория фрейм Хендри реализира серия от 107 точки, която беше изградена майсторски чрез цели 6 комбинации с розова топка. По ирония на съдбата сега той ще трябва да променя акаунтите си в социалните мрежи, където до името си е сложил 775, за да отбележи бройката на сенчъритата си. 

Матю Селт игра на високо ниво и с безупречни дълги удари пое контрола върху събитията, което му позволи да спечели двубоя, но Хендри със сигурност оказа доста прилична съпротива. 

“По време на мача се отпуснах, нервите бяха докато се подготвях да изляза край масата. Не пропуснах лесни топки, което е много добре. Есенцията на представянето ми е сенчъри брейкът. Трябва да поработя върху дългите удари, както и върху сейфти играта, защото имаше някои изпълнения, които не бяха достатъчно добри. 

Днешният снукър се върти изцяло върху вкарването и се радвам, че го правих, когато имах възможностите. В момента не съм готов да се класирам за “Крусибъл”, но пък преди месец не бях готов да участвам в този турнир (Gibraltar Open). Поздравления за съперника ми, защото игра брилянтно”, каза Хендри.

“Не съм свикнал с толкова внимание и напрежение върху мач, но се справих отлично с тях. Много се радвам за Стивън, че направи сенчъри брейка и игра по този начин. Жалко само, че сега ще трябва да си променя името в социалните мрежи”, сподели Селт.

Още от Снукър

Виж всички