Саутгейт говори за шансовете на Хендерсън да играе на Евро 2020

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт заяви, че полузащитникът Джордан Хендерсън е изправен пред състезание с времето, за да бъде готов за тазгодишното европейско първенство. Капитанът на Ливърпул е в плановете на треньора, но все още се възстановява от контузия в слабините и това може да се окаже пречка по пътя към най-добрата му форма. Хендерсън претърпя операция на това деликатно място миналия месец, след като получи травмата по време на дербито с Евертън на 20-и февруари, а очакванията са за възстановителен период от пет седмици. Към момента обаче стана ясно, че 30-годишният халф може да остане извън терена много по-дълго, което поставя под сериозен въпрос участието му на Евро 2020, започващо на 11-и юни. 

''Знаем, че ще бъде извън строя почти до края на сезона - каза Саутгейт. - Просто ще трябва да видим как ще протече. Ние сме наясно, че при всякакви наранявания от този характер има нужда от определено време, но и че всичко може да се случи по време на рехабилитацията.” 

''Самият той е голям оптимист по отношение на това как е протекла операцията и разясненията на лекарите за периода на възстановяване. Наясно съм обаче, че ще има и сравнително малко мачове пред себе си, за да покаже дали ще разчитаме на него и на европейското”, добави селекционерът. 

Джордан Хендерсън има 58 мача за Англия и по време на квалификациите за Мондиал 2018 беше основна фигура в състава на Саутгейт.

Още от Футбол свят

Виж всички