Фонсека изрази недоволство от програмата на Рома

Старши треньорът на Рома Паоло Фонсека разкритикува безмилостния график на мачовете, пред които са изправени футболистите му в навечерието на зимната пауза в Серия А, и постави под въпрос дали отборът му се третира справедливо.

Португалецът говори преди мача срещу Торино в столицата в четвъртък. Това е единствената среща за деня в Серия А и идва поне 24 часа по-късно от по-голямата част от двубоите в средата на седмицата.

"Не разбирам защо Рома е единственият отбор, който ще играе в четвъртък, по-малко от 72 часа преди следващия мач. Трябва да обърнем внимание на състоянието на играчите. Играем три мача седмично, така че е трудно да променим подготовката. Резултатите носят мотивация, но промяната на нещата е сложна, тъй като ние всъщност не тренираме, а се възстановяваме", заяви Фонсека.

В момента Рома заема шесто място в класирането на Серия А, на шест точки зад лидера Милан, а срещата им с Торино ще бъде осмият мач от 24 дни за тима на Фонсека поради ангажиментите в Лига Европа. "Вълците" ще пътуват до Аталанта за мач от 19 ч. в неделя, а по-рано през деня Торино е домакин на Болоня в 13.30 ч. След това има един последен кръг в сряда, 23 декември, преди лигата да направи почивка до неделя 3 януари.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти