Куман разочарован от загубата на Дембеле

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман обяви, че няма да може да разчита на нападателя Усман Дембеле заради травма. Вчера стана ясно, че 23-годишният играч има разтежение на задната част на дясното бедро. А колко време той ще се възстановява, за момента няма яснота. Дембеле е получил контузията по време на поражението от Кадис в 10-ия кръг на Примера дивисион, където каталунците изненадващо паднаха с 1:2.

"Жалко е, че губим такъв важен футболист заради травма. Той почувства дискомфорт по време на самия мач, но каза, че може да продължи и не му отдаде голямо значение. Но след това прегледът показа сериозен проблем. Но не е вече важно, след като стана ясна спецификата на травмата, казва Куман, цитиран от вестник Marca.

"Това е крачка назад, защото той започна да се чувства все по-добре. Знаем, че преди време имаше травма и той направи всичко възможно, за да се възстанови максимално бързо. Това е още една причина поради която се оплаквам от натоварения график. Не мога да разбера кой подрежда календара по този начин. Изиграхме пет мача извън Ноу Камп и петте обаче бяха в 21 часа. Точно това със сигурност не помага на отбора, казва още Куман. Към този момент френският нападател има 12 мача за Барселона, като се отличи с 4 гола.

В същото време бразилският полузащитник Фелипе Коутиньо заяви, че за Барселона е много важно да победи Ювентус в Шампионската лига. "Утре ни чака отличен мач. Отличен, за да покажем истинските си възможности. Искаме да се класираме 1-и в групата, така че е важно да спечелим. След загуба, дори и да е в съвсем друг турнир, искаме веднага да се върнем на пътя на победите и да покажем колко силен отбор е Барселона, заяви Коутиньо. В група G Барселона е на върха с 15 точки, а Ювентус е след тях с 12, като и двата отбора отдавна са си гарантирали участие напред в конкуренцията на Динамо (Киев) и унгарския Ференцварош.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти