Треньорът на Барса: Не знам как спечелихме този мач

Барселона измъкна драматична победа при гостуването си на Баскония

Барселона успя да преодолее всяко едно препятствие по пътя към превърналия се в изненадващ успех над Баскония със 71:72 в среща от шестия кръг на баскетболната Евролига. В началото на последната част каталунците допуснаха 17 безответни точки от опонентите си и изоставаха с 10 пункта около 4 минути преди финалната сирена, но в самия край "изригнаха" и откраднаха победата след серия от 0:11 за крайното 71:72. Старши треньорът на "лос кулес" Шарунас Ясикевичус призна след мача, че не знае как отборът му е спечелил срещата.

 

"Двубоят не се развиваше добре за нас в един момент. Опитахме се да намерим някакво решение, като в крайна сметка успяхме да покажем манталитет на победители. Това е един от онези мачове, в които по някакъв начин печелиш, но се опитваш да се поучиш от грешките си. Странен мач", започна Шарас.

"Ясно е, че сме много доволни от тази победа. Играхме с много енергия в началото на мача, но Баскония също увеличи оборотите и вече започнахме да се съмняваме във възможностите си. Но все пак е хубаво, че успяхме да спечелим такава среща, след като стреляхме ужасно от тройката и допуснахме много грешки в нападение", добави литовският специалист.

Успехът е четвърти пореден за Барселона от началото на сезона в Евролигата. Каталунците се намират на втора позиция във временното класиране с баланс 5-1, като активът им е равен с този на неочаквания лидер в този момент Жалгирис (Каунас).

"В края просто се опитах да избера правилните петима на паркета, тъй като не можехе да отбележим точка дълго време. Спрях се на най-добрите си играчи в нападение, сред които Курич, Миротич, Абринес и Юртел, защото просто ни трябваха точки. По този начин накарахме Баскония да изпадне в шок, но все още не знам как спечелихме мача. Това не се случва често", завърши Ясикевичус.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти