Гледай на живо

Контролна среща: България (U18) - Полша (U18) 1:1

Шарас: Реал ни шокира и изгубихме контрол върху мача

Шарас: Реал ни шокира и изгубихме контрол върху мача
Барселона победи Реал Мадрид в испанското дерби в Евролигата
Барселона победи Реал Мадрид в испанското дерби в Евролигата

Наставникът на Барселона Шарунас Ясикевичус даде своя коментар за победата на тима му над Реал Мадрид в първото Ел Класико за баскетболния сезон в Евролигата. Каталунците спечелиха мача със 79:72, а литовският специалист призна, че отборът му е изгубил контрол върху мача през второто полувреме, след като гостите се съвзеха от 23 точки дефицит.

"Бяхме шокирани от агресивните действия на Реал, когато изоставаха с цели 20 точки. Те вдигнаха нивото на играта си, но не разбирам защо бяхме толкова изненадани от реакцията им. Просто бяхме шокирани и изгубихме контрол върху мача за момент. Искам да поздравя момчетата си за играта през първото полувреме, но не и за тази през втората част от срещата. Трябва да поработим върху психиката си. Като цяло смятам, че заслужавахме да спечелим мача”, каза Ясикевичус.

"Трябва да се научим, че ако искаме да пeчелим трофеи, добрите отбори като този на Реал ще правят корекции. Те няма да се предават, ще се завръщат и няма да ти позволяват да взимаш лесни победи. Останах наистина изненадан от поведението ни през второто полувреме, но победата си е победа. Това е Ел Класико и въпреки всички проблеми съм много доволен от успеха”, призна Шарас.

Още от Баскетбол

Виж всички