Иванович след инфарктната загуба: Показахме, че няма невъзможни неща

Иванович след инфарктната загуба: Показахме, че няма невъзможни неща
Барселона измъкна драматична победа при гостуването си на Баскония
Барселона измъкна драматична победа при гостуването си на Баскония

Наставникът на Баскония Душко Иванович изрази мнението си за инфарктното поражение на тима му от Барселона. Шампионите на Испания от миналия сезон пропиляха 10-точков аванс в последните 4 минути и по този начин се простиха с победата в испанското дерби от шестия кръг на Евролигата.

"Показахме, че няма невъзможни неща. В един момент изглеждаше, че няма как да изгубим този мач, но след това нагледно демонстрирахме, че и невъзможното е възможно. Такъв е баскетболът. Може би в последните ни две-три защити не подходихме достатъчно агресивно. Не се възползвахме от това, че притежаваме фаулове, чрез които можехме да избегнем лесните кошове на съперника ни. Грешките ни в офанзивен план също изиграха роля, но пък точно затова баскетболът е толкова красива игра", сподели Иванович след края на мача.

Загубата е втора за отбора на Баскония, който временно заема 10-ата позиция в класирането на най-силния клубен европейски турнир. Баските са с баланс от две победи и две поражения.

"Ще продължаваме да се борим, за да превръщаме негативното в положително. Случва се, ядосан съм. Много съм ядосан, но какво мога да сторя, за да променя събитията? Не можем да направим нищо, мислим за следващия мач. Сгрешихме няколко пъти, намалихме интезивността в защита, те вкараха две-три тройки и се завърнаха в мача. Случва се", каза още черногорският специалист.

 

Още от Баскетбол

Виж всички