Скот Рединг с втора победа в WSBK

Скот Рединг (Ducati) записа своята втора победа за сезона в Световния супербайк шампионат (WSBK), след изключително силно каране във второто основно състезание на „Херес“. Британецът стартира втори, като задържа своята позиция в първия тур, след което се справи Джонатан Рей (Kawasaki) още на старта на втората обиколка и не остави шанс на своите съперници.

Рей, който триумфира в сутрешното спринтово състезание, имаше сериозни проблеми в следобедната горещина на „Херес“ и остана шести. За него това бе най-слабият резултат в състезание, в което той не е претърпявал инцидент, от лятото на 2014 година, която бе неговата последна година преди да се присъедини към Kawasaki и да започне своята победна серия в шампионата.

Втори днес остана съотборникът на Рединг, Чаз Дейвис, който завърши на 3 секунди зад победителя. Подиумът запълни Топрак Разгатьоглу (Yamaha), който старта едва десети след технически проблем в спринтовото състезание, но още до края на първия тур вече бе в топ 5.

В генералното класиране при пилотите лидер с 98 точки е Рединг, който има преднина от 24 спрямо Рей, който от своя страна води със само 2 пункта пред своя съотборник Алекс Лоус, който днес остана пети.

Следващия кръг от WSBK ще се проведе другата седмица на португалската писта „Портимао“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти