Руският треньор на биатлонистите: Има надежда за Анев

Красимир Анев може да промени решението си за край на кариерата и да продължи с биатлона. Това заяви руският треньор на националния отбор на България Александър Касперович.

През изминалия уикенд той и Виталий Норицин, който ще отговаря за стрелковата подготовка, най-накрая започнаха работа с нашите състезатели. Те подписаха договорите си дистанционно на 15 юни. След това обаче заради коронавируса не успяха да пристигнат за първи лагер на Белмекен.

Този в Естония отпадна и сега треньори и биатлонисти се събраха в Минск. Подготовката върви на олимпийския комплекс “Раубичи” край столицата на Беларус.

“Разговарях с Анев по телефона. Разбрахме се, че щом пристигна в България, ще се срещнем и обсъдим всичко. Досега не съм чул конкретен отговор “да” или “не” за край на кариерата му и това е обнадеждаващо. Анев може да продължи да се състезава.

За националния отбор на България той просто е необходим. Красимир и Владимир Илиев са лидерите му. Те могат да показват добри резултати както в индивидуални стартове, така и в щафетата. На това възлагаме големи надежди”, казва Касперович.

Анев обяви миналия месец, че приключва кариерата, недоволен от отношението на федерацията към него.

24chasa.bg

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти