Ханзи Флик намекна за раздяла с Тиаго

Старши треньорът на Байерн (Мюнхен) Ханзи Флик намекна, че клубът може да се раздели с Тиаго Алкантара. Наставникът обаче не се отказал от надеждата, че може да остане на "Алианц Арена".

Договорът на Тиаго с Байерн изтича през следващото лято, а според различни публикации той има желание да напусне и да продължи кариерата си в Ливърпул. Някои информации дори твърдят, че вече има споразумение с мърсисайдци.
Тиаго Алкантара се разбра с Ливърпул
29-годишният халф вчера спечели поредния си трофей с баварците. Той се появи на терена малко преди края във финала за Купата на Германия, който Байерн спечели с 4:2 срещу Леверкузен. "Аз винаги се надявам. Винаги съм позитивен за подобни неща, коментира Флик бъдещето на Тиаго. - Разбира се, когато си на определена възраст и вече си играл в испанското първенство с Барселона и в Бундеслигата с Байерн, чувстваш нуждата да опиташ друго голямо първенство. Това е напълно нормално и човешко. Правя всичко възможно, за да може Тиаго да остане и да го убедя да остане. Времето ще покаже дали е било достатъчно." Наставникът говори и за трансферните планове на Байерн, след като привличането на Льорой Сане вече е факт: "Всички знаем, че ситуацията с коронавируса промени много. Това означава, че много клубове, сред които и Байерн, вече не могат да харчат пари толкова лесно. Затова ще трябва да подходим предпазливо. Обвързването на Льорой Сане беше важно за клуба. Хасан Салихамиджич свърши отлична работа. Много неща са в развитие."

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти