Клоп посочи футболиста, който олицетворява прогреса на Ливърпул

Клоп посочи футболиста, който олицетворява прогреса на Ливърпул
“Контра”: Защо Ливърпул бе разгромен в първия си шампионски мач
“Контра”: Защо Ливърпул бе разгромен в първия си шампионски мач

Мениджърът на шампиона Ливърпул Юрген Клоп счита Садио Мане за олицетворение на развитието на отбора през последните години. Сенегалският нападател завършва четвъртия си сезон на “Анфийлд”.

“През последните години отборът направи големи крачки в развитието си - заяви Клоп. - Садио е пример за това как целият отбор стана по-силен. Как от един наистина добър футболист той се превърна в такъв от световна класа. Помня, че когато го взехме от Саутхамптън, на него му липсваше постоянство в изявите. Сега обаче Мане вече е на друго ниво като футболист и постоянно се представя на висота - както в офанзивен план, така и в дефанзивен. Мога да кажа същото и за всички останали състезатели.”

Клоп призова да се отдаде дължимото и на хората на заден план, които помагат - тези от щаба и персонала. “Не смятам, че техният принос е незначителен, за да получим тези златни медали. Ако не беше диеотологът ни Мона Немер, по време на карантината мнозина от футболистите щяха да умрат от глад. Ако пък фитнес треньорът Андреас Корнмайер не си вършеше работата както трябва, всички играчи щяха да се завърнат с по 5 кг отгоре. Важен е “медалът” тук (б.р-посочвайки сърцето). Ще намерим начин да покажем на всекиго от тях, че оценяваме стореното”, убеден е германецът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти