Туомас Самелвуо: Очакваме от Егор Клюка изключително много

Руският волейболен гранд Зенит (Санкт Петербург) представи официално като ново попълнение националът на "сборная" Егор Клюка.

Зенит (Санкт Петербург) представи официално Егор Клюка

25-годишният посрещач напусна Факел (Новий Уренгой) след 8 поредни сезона.

Първоначално компенсацията за преминаването на Егор Клюка бе умопомрачителните 200 милиона рубли (близо $2,8 милиона долара), но страните заявиха, че ще бъде преразгледана отново.

През миналия сезон Зенит (Санкт Петербург) зае 5-о място в Суперлигата на Русия, а Факел зае 6-о място.

Главният треньар на руския Зенит (Санкт Петербург) Туомас Самелвуо коментира подписания договор с един от лидерите в “Сборная” Егор Клюка.

“Егор е играч на най-високо световно ниво. Сега той започва нов важен етап в кариерата си. Той дълго игра за Факел, помогна на този отбор да спечели успехи. И сега, когато за него всичко се промени толкова много - това е ново сериозно предизвикателство, нова мотивация, нова амбиция, нови задачи.Разбира се, че Егор ще бъде едно много важна част от Зенит всички очакват от него силна игра - и менеджментът, и съотборниците му, и и треньорският щаб, и феновете. На мен лично като треньор ще ми бъде много интересно да работя с него. Ситуацията с Клюка напомня много ситуацията с Витя Полетаев. Най-важното е да е здрав и да се намира в стабилна физическа кондиция”, заяви Туомас Самулвуо, който е и селекционер на националния отбор на Русия.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти