Самелвуо събира Русия на лагер през лятото

Самелвуо събира Русия на лагер през лятото
Селекционерът на Русия представи ново предизвикателство (видео)
Селекционерът на Русия представи ново предизвикателство (видео)

Селекционерът на националния волейболен отбор на Русия Туомас Самелвуо коментира отмяната на Лигата на нациите 2020 и идеята си да събере "Сборная" на летен лагер, въпреки че тимът няма да има мачове тази година.
Отмениха Лигата на нациите
"Беше очаквано решение за отмяната на Лигата на нациите, каквото беше и отлагането на Олимпиадата. Основното е всички да са здрави. Смятам, че не е необходимо да се прави драма от това. Трябва да се адаптираме към тези обстоятелства и да да променим тренировъчния си план. Радвам се, че играчите ни сега са много мотивирани, всеки иска да се върне към нормалните тренировки, към нормалния си живот", каза Самелвуо в интервю за агенция РИА Новости.
Максим Михайлов с остри нападки към Самелвуо и натурализираните играчи
Финландският специалист сподели, че се е самоизолирал по време на пандемията от коронавирус в Санкт Петербург. "Имам много време за спокоен анализ на работата си, за нови идеи. След година и половина упорит труд е добре сега да се успокоим и да остана в този режим. Въпреки че, разбира се, аз също вече искам да работя нормално с отбора. Липсва ми волейбол, както и играчите ни", добави Самелвуо
Самелвуо прави Зенит (Санкт Петербург) “Дрийм тийм”, привлича Виктор Полетаев и Егор Клюка
44-годишният треньор, който пое Русия през март 2019 година, изведе "Сборная" до титлата в Лигата на нациите през 2019-а, до 1/4-финалите на Евроволей 2019 и 6-то място на Световната купа.

Независимо от кризата в момента, Самелвуо има идея да събере играчите от националния отбор на летен лагер, ако ситуацията позволява.

Ще видим дали ще имаме възможност да се съберем или не. Трудно е да се планира кога и как може да стане. Но би било хубаво, ако успеем да направим тренировъчен лагер, за да бъдем заедно, да видим физическото състояние на играчите и да потренираме заедно. Да се говори и за приятелски мачове също е трудно, тъй като не се знае кога ще бъдат отворени границите", каза селекционерът на Русия пък в друго интервю за агенция ТАСС.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти