Зенит (Санкт Петербург) представи официално Егор Клюка

Зенит (Санкт Петербург) представи официално Егор Клюка

Руският волейболен гранд Зенит (Санкт Петербург) представи официално като ново попълнение националът на "Сборная" Егор Клюка. 25-годишният посрещач напусна Факел (Новий Уренгой) след 8 поредни сезона.

"Вече беше узряло решението в главата ми, че някой ден ще трябва да се разделя с Факел. Осем години бях в един клуб. Разделихме се с добри чувства, така че всичко е наред. Факел остава в сърцето ми, разбира се, но е време за нов етап, време е да продължа. Да, Зенит (Санкт Петербург) примамва, защото много зависи от самите волейболисти. Просто клубът е свеж, амбициозен, има млади играчи в състава, което е много важно. Така че тук всички сме заедно. Бих искал да напиша история със Зенит", споделя Клюка в интервю
за news.sportbox.ru
.
Уникален трансфер! Зенит (Санкт Петербург) плати $2,8 милиона на Факел за Егор Клюка
Уникален трансфер! Зенит (Санкт Петербург) плати $2,8 милиона на Факел за Егор Клюка
Първоначално компенсацията за преминаването на Егор Клюка бе умопомрачителните 200 милиона рубли (близо $2,8 милиона долара), но страните заявиха, че ще бъде преразгледана отново. "Сумата е друга, но ние се разбрахме да не оповестяваме търговската тайна. Мога да кажа, че всички страни са останали доволни", заяви директорът на Факел Николай Капранов.
През миналия сезон Зенит (Санкт Петербург) зае 5-о място в Суперлигата на Русия, а Факел зае 6-о място.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти