Денис Карягин: Мечтая да стигна до върховете!

Денис Карягин: Мечтая да стигна до върховете!

Денис Карягин пред VolleyComment Podcast за приемствеността във волейбола.

- Знаем, че баща ти е бил волейболист, имаше ли натиск от негова страна да започнеш да се занимаваш с волейбол. Той ли те запали по играта?

- Да, той ме накара да отида в залата, аз първоначално исках да ставам футболист. С времето и неговите насоки, се насочих изцяло към волейбола, за което му благодаря.

- Какво знаеш и си чувал за неговата кариера?

- Интересувал съм се, и съм говорил с него на тази тема. Чувал съм от други хора, че е бил играч на добро ниво, играл е в центъра. Имал е хубава блокада, това е което съм чувал за него.

Нефтохимик спечели редовния сезон след обрат срещу Монтана (статистика)
Нефтохимик спечели редовния сезон след обрат срещу Монтана (статистика)

- Кой е най-ценния съвет, който си получил от баща си до сега?

- Аз постоянно получавам съвети от него, точно определен съвет нямам, но гледам да се възползвам от всички които ми дава, и да ги прилагам на игрището.

- Правите ли разбори след мач?

- Правим разбори след всеки мой мач, той ми казва къде са ми грешките, къде са ми плюсовите страни и гледам да корегирам грешките.

- Има ли случаи, когато те е критикувал след мач, и как приемаш неговата критика?

- В момента не се сещам за случай в който ме е критикувал след мач, но дори и да ме е критикувал, ще го въприема само положително , защото, това е само за мое добро.

- Предполагам, че следиш световния и европейски волейбол, кое първенство ти харесва и би искал след време да играеш в него?

- Следя първенствата и мога да кажа, че на мен много ми допада руското първенство. Следя и италианското, и живот и здраве, ако тренирам добре където ми предложат там отивам.

- Имаш ли любим състезател?

- Най ми допада техниката и начина на игра на руския национал Егор Клюка, това е волейболиста, който ми е любимец.

- До къде се простират мечтите ти във волейбола?

- Като всеки нормален човек, ми се иска да стигна колкото се може по-напред, до върховете. Това зависи само от мен, да тренирам добре и малко късмет.

Николай Иванов, volleycomment.bg

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти