Светлозар Николов: Мога да покрия олимпийския "А" норматив на 400 м съчетано

Светлозар Николов е сред надеждите на България за добро представяне на големите плувни форуми на 400 метра съчетано. Пловдивчанинът в момента е на лагер с националния отбор на басейн "Диана" и лека-полека възстановява формата си след близо 2 месеца тренировки извън басейна. Той даде специално интервю за Sportal.bg, в което сподели как му се е отразила пандемията от коронавирус и какви са олимпийските му надежди за Токио.

"Може да се каже, че за мен пандемията се отрази положително. Всички се събирахме на видео чат, тренирахме и мисля, че запазихме форма. Бяхме извън водна среда,    но все пак мисля, че ни се отрази добре. Аз лично нямах проблеми с качването на килограми - сухите тренировки ми се отразяваха добре", каза Николов пред

Sportal.bg

. Той е близо до "Б" норматива за Игрите на 400 метра съчетано, но вярва, че може да се справи и с "А" нормата: "Определено мисля, че мога да покрия “А” норматив. 400 м съчетано е доста трудна дисциплина, четирите стила са смесени в едно и трябва да се обърне малко повече внимание." "Лагерът дойде доста добре, подобрихме формата. Сега отново сме на лагер, има конкуренция, а аз като плувам съчетано се конкурирам с останалите брусисти, гърбисти, делфинисти и кроулисти", добави той.

Цялото интервю със Светлозар Николов може да намерите във видеото!

ФОТОГАЛЕРИЯ от тренировка на националния отбор ТУК!!!

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти