Светлозар Николов: Мога да покрия олимпийския "А" норматив на 400 м съчетано

Светлозар Николов: Мога да покрия олимпийския "А" норматив на 400 м съчетано

Светлозар Николов е сред надеждите на България за добро представяне на големите плувни форуми на 400 метра съчетано. Пловдивчанинът в момента е на лагер с националния отбор на басейн "Диана" и лека-полека възстановява формата си след близо 2 месеца тренировки извън басейна. Той даде специално интервю за Sportal.bg, в което сподели как му се е отразила пандемията от коронавирус и какви са олимпийските му надежди за Токио.

109 Лагер на националите по плуване
"Може да се каже, че за мен пандемията се отрази положително. Всички се събирахме на видео чат, тренирахме и мисля, че запазихме форма. Бяхме извън водна среда,    но все пак мисля, че ни се отрази добре. Аз лично нямах проблеми с качването на килограми - сухите тренировки ми се отразяваха добре", каза Николов пред

Sportal.bg

.
109 Лагер на националите по плуване
Той е близо до "Б" норматива за Игрите на 400 метра съчетано, но вярва, че може да се справи и с "А" нормата: "Определено мисля, че мога да покрия “А” норматив. 400 м съчетано е доста трудна дисциплина, четирите стила са смесени в едно и трябва да се обърне малко повече внимание."
109 Лагер на националите по плуване
"Лагерът дойде доста добре, подобрихме формата. Сега отново сме на лагер, има конкуренция, а аз като плувам съчетано се конкурирам с останалите брусисти, гърбисти, делфинисти и кроулисти", добави той.

Цялото интервю със Светлозар Николов може да намерите във видеото!

ФОТОГАЛЕРИЯ от тренировка на националния отбор ТУК!!!

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти